Hustá květáková polévka se smetanou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

30 g máslo
100 ml smetana
1/4 ks celer
1 ks květák
2 lžíce hladká mouka
kari koření
1 ks cibule (velká)
2 kostky zeleninový bujón
mletý černý pepř
1 ks mrkev (velká)

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Květák rozebereme na růžičky, mrkev nakrájíme na kolečka, kousek celeru nastrouháme. Litr vody přivedeme k varu. Vložíme do něj připravenou zeleninu, kostky bujonu a povaříme doměkka

  2. Cibuli oloupeme, nasekáme a v druhém hrnci ji na másle necháme zesklovatět. Vsypeme kari koření, mouku a krátce je opražíme. Poté za stálého míchání přilijeme zeleninu i s vývarem, opepříme a povaříme

  3. Trochu zeleniny odebereme stranou a zbytek polévky rozmixujeme tyčovým mixérem. Nakonec květákovou polévku zjemníme smetanou. Zbylou zeleninu vložíme zpět

  4. Hustou květákovou polévku podáváme teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!