Dýňové máslo recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.5 ks citron 1 lžička mletá skořice 0.3 lžičky muškátový oříšek 1 lžička mletý zázvor 1 hrnek třtinový cukr 1 kg dýně hokaido
Postup Dýňové máslo recept
Postup přípravy receptu
-
Dýni hokaido omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme měkký střed se semínky. Poté jednotlivé půlky nakrájíme na kostky, vsypeme do zapékací mísy, přikryjeme alobalem a v troubě vyhřáté na 175 °C pečeme doměkka. Dýni stačí cca 20 minut, záleží na velikosti nakrájených kousků. Upečenou dýni rozmixujeme na pyré.
Dýňové pyré vlijeme do hrnce, povaříme dalších 25 minut do kašovité hmoty a přidáme ostatní suroviny - třtinový cukr, mletou skořici, muškátový oříšek, mletý zázvor a 2 - 3 lžíce citronové šťávy. Směs na dýňové máslo důkladně mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
Takto připravené dýňové máslo plníme do menších skleniček a podle potřeby ještě sterilujeme.
Dýňové máslo používáme jako klasické máslo na sladko a místo marmelády.