Džem z domácí pekárny recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

900 g hrušky
300 g maliny
5 cl hruškovice
1 balíček želírovací cukr 2v1

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné hrušky rozčtvrtíme, zbavíme jadřince, navážíme a i se slupkou rozmixujeme na pyré. Pyré přelijeme do pekárny, přisypeme želírovací cukr a vařečkou promícháme

  2. Domácí pekárnu zavřeme, nastavíme program DŽEM (1:20 hod). Po 30 minutách do pekárny přidáme celé maliny, pokud vám vadí malinová semínka, máte smůlu. Za dalších 10 minut vlijeme panáka (můžete i velkého) hruškovice

  3. Hotový džem necháme v otevřené pekárně 10 minut chladnout a pak jím naplníme čisté a nahřáté sklenice. Sklenice ihned zavíčkujeme a na 10 minut otočíme nahoru dnem. Pak je znovu otočíme a pod dekou necháme zcela vychladnout

  4. Džem z domácí pekárny používáme podle libosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!