Džem z domácí pekárny recept
Apetit Recepty moučníkyPostup Džem z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Očištěné hrušky rozčtvrtíme, zbavíme jadřince, navážíme a i se slupkou rozmixujeme na pyré. Pyré přelijeme do pekárny, přisypeme želírovací cukr a vařečkou promícháme
Domácí pekárnu zavřeme, nastavíme program DŽEM (1:20 hod). Po 30 minutách do pekárny přidáme celé maliny, pokud vám vadí malinová semínka, máte smůlu. Za dalších 10 minut vlijeme panáka (můžete i velkého) hruškovice
Hotový džem necháme v otevřené pekárně 10 minut chladnout a pak jím naplníme čisté a nahřáté sklenice. Sklenice ihned zavíčkujeme a na 10 minut otočíme nahoru dnem. Pak je znovu otočíme a pod dekou necháme zcela vychladnout
Džem z domácí pekárny používáme podle libosti.