Tartaletky s čokoládovým nugátem a višňovým džemem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks vejce 110 g máslo 50 g máslo 90 g cukr moučka 2 lžičky cukr moučka 200 g hladká mouka 300 ml smetana ke šlehání 1 lžička vanilkový extrakt 50 ml plnotučné mléko 200 g 70% čokolády 340 g Extra Jam Višeň od Hamé
Postup Tartaletky s čokoládovým nugátem a višňovým džemem
Postup přípravy receptu
-
Zaprvé utřeme máslo a cukr do pěny. Zašleháme celé vejce, vanilku a sůl. Pak můžeme začít zapracovávat mouku. Z hotového těsta vytvoříme váleček, přetáhneme ho fólií a dáme na 30 minut do lednice. Předehřejeme troubu na 200 °C
Těsto rozdělíme na 6 stejných dílů a vyválíme. Přeneseme ho opatrně do vymazaných forem a přitiskněme. Pak přebývající okraj ořízneme a prsty zahladíme okraje. Měli bychom i několikrát propíchnout dno vidličkou, aby se těsto nenafouklo. Pečeme 15 – 20 minut a následně necháme zchladnout. Vychladlé tartaletky potřeme na dně vrstvou višňového džemu
A teď je na řadě čokoládová náplň. Přivedeme k varu šlehačku s cukrem. Ihned stáhneme z plotny a přidáme máslo a čokoládu. Mícháme, dokud se nerozpustí. Po chvíli zamícháme mléko a důkladně promícháme, aby se všechno spojilo v hladký krém. Nalijeme čokoládu do tartaletek a necháme aspoň 2 hodiny zatuhnout.