Tartaletky s čokoládovým nugátem a višňovým džemem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
110 g máslo
50 g máslo
90 g cukr moučka
2 lžičky cukr moučka
200 g hladká mouka
300 ml smetana ke šlehání
1 lžička vanilkový extrakt
50 ml plnotučné mléko
200 g 70% čokolády
340 g Extra Jam Višeň od Hamé

Postup přípravy receptu

  1. Zaprvé utřeme máslo a cukr do pěny. Zašleháme celé vejce, vanilku a sůl. Pak můžeme začít zapracovávat mouku. Z hotového těsta vytvoříme váleček, přetáhneme ho fólií a dáme na 30 minut do lednice. Předehřejeme troubu na 200 °C

  2. Těsto rozdělíme na 6 stejných dílů a vyválíme. Přeneseme ho opatrně do vymazaných forem a přitiskněme. Pak přebývající okraj ořízneme a prsty zahladíme okraje. Měli bychom i několikrát propíchnout dno vidličkou, aby se těsto nenafouklo. Pečeme 15 – 20 minut a následně necháme zchladnout. Vychladlé tartaletky potřeme na dně vrstvou višňového džemu

  3. A teď je na řadě čokoládová náplň. Přivedeme k varu šlehačku s cukrem. Ihned stáhneme z plotny a přidáme máslo a čokoládu. Mícháme, dokud se nerozpustí. Po chvíli zamícháme mléko a důkladně promícháme, aby se všechno spojilo v hladký krém. Nalijeme čokoládu do tartaletek a necháme aspoň 2 hodiny zatuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!