Francouzské brambory z vepřové konzervy recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 ks vejce 2 kg brambory 400 - 500 ml mléko 1 konzerva žampiony 1 ks velká cibule 1 konzerva vepřové maso mletý černý pepř 1 balíček mražená zelenina (hrášek, mrkev, kukuřice)
Postup Francouzské brambory z vepřové konzervy
Postup přípravy receptu
-
Omyjeme brambory a dáme je vařit (ve slupce). Vaříme je asi 15 minut na polotvrdo
Mezitím si připravíme další ingredience: Zeleninu, žampiony, konzervu (nakrájíme ji na malé kousíčky), cibuli nakrájenou na kolečka
Z brambor slijeme vodu a slupku oloupeme. Nyní začneme vrstvit
Brambory krájíme na kolečka a rovnáme na plech. Vrstvu osolíme a opepříme. Poté posypeme vrstvou zeleniny, pak vrstvou žampionů a masa z konzervy, na něž poklademe kolečka cibule. Na to vše vyskládáme vrstvu brambor nakrájená na kolečka. Opět posolíme a opepříme. Toto celé vrstvení opakujeme ještě jednou: Zelenina, žampiony, maso, cibule, brambory, osolit, opepřit. Na vrch brambor dáme kousky plátkového sýra
Francouzské brambory z vepřové konzervy dáme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme 15 - 20 minut. Poté přelijeme směsí rozšlehaných vajec a mléka řádně osolené a opepřené a ještě dopečeme 10 - 15 minut
Připravené francouzské brambory podáváme například s okurkou či zavařenou řepou.