Francouzské brambory z vepřové konzervy recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
2 kg brambory
400 - 500 ml mléko
1 konzerva žampiony
1 ks velká cibule
1 konzerva vepřové maso
mletý černý pepř
1 balíček mražená zelenina (hrášek, mrkev, kukuřice)

Postup přípravy receptu

  1. Omyjeme brambory a dáme je vařit (ve slupce). Vaříme je asi 15 minut na polotvrdo

  2. Mezitím si připravíme další ingredience: Zeleninu, žampiony, konzervu (nakrájíme ji na malé kousíčky), cibuli nakrájenou na kolečka

  3. Z brambor slijeme vodu a slupku oloupeme. Nyní začneme vrstvit

  4. Brambory krájíme na kolečka a rovnáme na plech. Vrstvu osolíme a opepříme. Poté posypeme vrstvou zeleniny, pak vrstvou žampionů a masa z konzervy, na něž poklademe kolečka cibule. Na to vše vyskládáme vrstvu brambor nakrájená na kolečka. Opět posolíme a opepříme. Toto celé vrstvení opakujeme ještě jednou: Zelenina, žampiony, maso, cibule, brambory, osolit, opepřit. Na vrch brambor dáme kousky plátkového sýra

  5. Francouzské brambory z vepřové konzervy dáme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme 15 - 20 minut. Poté přelijeme směsí rozšlehaných vajec a mléka řádně osolené a opepřené a ještě dopečeme 10 - 15 minut

  6. Připravené francouzské brambory podáváme například s okurkou či zavařenou řepou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!