Francouzské brambory se smetanou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
2 ks paprika
2 kg brambory
2 ks cibule
300 g uzené maso
1 balíček mražená zelenina
mletý černý pepř
2 ks smetana 12%

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív si očistíme a na kolečka nakrájíme brambory. Na kolečka pak nakrájíme i cibuli. Na nudličky nebo na kostičky papriku. Jestli máme barevnou papriku po ruce bude to víc barevnější. V kastrůlku si dáme vařit vejce na tvrdo. Do brambor můžeme dávat buď nějakou klobásu anebo uzené

  2. Takhle připravené ingredience prokládáme jednu vrstvu na druhou. Nejdřív brambory, cibuli, uzeninu, papriku, vejce, můžeme použít taky mraženou zeleninu. Osolíme a opepříme každou vrstvu podle chuti

  3. Vše pak zalijeme smetanou 12%. Ke konci pečení můžeme posypat lehce nastrouhaným sýrem

  4. Francouzské brambory se smetanou pečeme v předem předehřáté troubě pomalu asi 1 hodinu. Upečené brambory ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!