Francouzské brambory se smetanou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 ks vejce 2 ks paprika 2 kg brambory 2 ks cibule 300 g uzené maso 1 balíček mražená zelenina mletý černý pepř 2 ks smetana 12%
Postup Francouzské brambory se smetanou
Postup přípravy receptu
-
Nejdřív si očistíme a na kolečka nakrájíme brambory. Na kolečka pak nakrájíme i cibuli. Na nudličky nebo na kostičky papriku. Jestli máme barevnou papriku po ruce bude to víc barevnější. V kastrůlku si dáme vařit vejce na tvrdo. Do brambor můžeme dávat buď nějakou klobásu anebo uzené
Takhle připravené ingredience prokládáme jednu vrstvu na druhou. Nejdřív brambory, cibuli, uzeninu, papriku, vejce, můžeme použít taky mraženou zeleninu. Osolíme a opepříme každou vrstvu podle chuti
Vše pak zalijeme smetanou 12%. Ke konci pečení můžeme posypat lehce nastrouhaným sýrem
Francouzské brambory se smetanou pečeme v předem předehřáté troubě pomalu asi 1 hodinu. Upečené brambory ihned podáváme.