Chlebíček s ricottou a broskvemi recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1/2 lžičky sůl 3 ks vejce 1 ks prášek do pečiva 3/4 sklenice sýr Ricotta 2 a1/2 sklenice polohrubá mouka 1 a 1/4 sklenice hnědý cukr 1/4 sklenice řepkový olej 1/2 lžičky jedlá soda 1 ks menší vanilkový lusk 1 a 1/2 sklenice nakrájené kompotované broskve
Postup Chlebíček s ricottou a broskvemi
Postup přípravy receptu
-
Dobře promícháme všechny suché přísady v samostatné míse. V jiné míse dobře promícháme mokré přísady. Obě směsi spojíme dohromady a párkrát promícháme lžíci, nakonec přidáme broskve
Směs dáme do větší vymazané formy na chlebíček nebo hřbet a pečeme asi 40 minut při 180°C. Po 15 minutách pečení můžeme přikrýt pečícím papírem, aby se povrch chlebíčku moc nepřipekl.