Chlebíček s ricottou a broskvemi recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1/2 lžičky sůl
3 ks vejce
1 ks prášek do pečiva
3/4 sklenice sýr Ricotta
2 a1/2 sklenice polohrubá mouka
1 a 1/4 sklenice hnědý cukr
1/4 sklenice řepkový olej
1/2 lžičky jedlá soda
1 ks menší vanilkový lusk
1 a 1/2 sklenice nakrájené kompotované broskve

Postup přípravy receptu

  1. Dobře promícháme všechny suché přísady v samostatné míse. V jiné míse dobře promícháme mokré přísady. Obě směsi spojíme dohromady a párkrát promícháme lžíci, nakonec přidáme broskve

  2. Směs dáme do větší vymazané formy na chlebíček nebo hřbet a pečeme asi 40 minut při 180°C. Po 15 minutách pečení můžeme přikrýt pečícím papírem, aby se povrch chlebíčku moc nepřipekl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!