Tartaletky s čokoládovým nugátem a višněmi recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
110 g máslo
50 g máslo
90 g cukr moučka
2 lžičky cukr moučka
višně
200 g hladká mouka
300 ml smetana ke šlehání
1 lžička vanilkový extrakt
50 ml plnotučné mléko
200 g čokoláda 70%
340 g višňový extra jam Hamé Sweet

Postup přípravy receptu

  1. Utřeme máslo a cukr do pěny. Zašleháme celé vejce, vanilku a sůl. Potom začneme zapracovávat mouku. Hotové těsto zformujeme do válečku, přetáhneme fólií a dáme na půl hodiny do ledničky. Troubu nastavíme na 200 °C a dáme předehřát

  2. Těsto rozdělíme na 6 stejných dílů a vyválíme. Opatrně ho přeneseme do vymazaných forem a přitiskneme. Přebývající okraj ořízneme a prsty zahladíme okraje. Vidličkou několikrát propíchneme dno, aby se těsto nenafouklo

  3. Cukroví pečeme 15 - 20 minut a poté necháme zchladnout. Vychladlé tartaletky potřeme na dně vrstvou višňového džemu

  4. Na čokoládovou náplň přivedeme k varu šlehačku s cukrem. Ihned stáhneme z plotny a přidáme máslo a čokoládu. Mícháme, dokud se nerozpustí. Po chvilce zamícháme mléko a pořádně promícháme, aby se všechno spojilo v hladký krém. Nalijeme čokoládu do tartaletek a necháme aspoň 2 hodiny zatuhnout

  5. Tartaletky s čokoládovým nugátem a višněmi si vychutnáváme s šálkem kávy nebo čaje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!