Francouzské brambory s uzeninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
3 ks vejce
1 kg brambory
0,5 l mléko
15 dkg tvrdý sýr
4 ks vejce natvrdo
mletý černý pepř
2 ks dietní párek
20 dkg uzená vepřová plec

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme a dáme vařit ve slupce do osolené vody. Brambory uvaříme doměkka a scedíme je. Brambory po vychladnutí oloupeme a protlačíme kolečkem (jako na salát)

  2. Mezitím nakrájíme na kostičky tvrdý sýr, párky a uzenou vepřovou plec. Na kousky nakrájíme i vejce uvařená natvrdo. Vše promícháme

  3. Pekáček vymažeme olejem, dáme vrstvu brambor a zasypeme směsí z uzeniny, sýru a vajíček. Dáme znovu brambory, zbytek směsi a poslední vrstvou budou opět brambory. Pokapeme trochou oleje a zalijeme "zálivkou" z mléka a rozšlehaných vajec, kterou jsme osolili a opepřili

  4. Francouzské brambory s uzeninou dáme péct do trouby vyhřáté na 175 °C, až jsou brambory na povrchu zlatavé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!