Francouzské brambory s uzeninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 3 ks vejce 1 kg brambory 0,5 l mléko 15 dkg tvrdý sýr 4 ks vejce natvrdo mletý černý pepř 2 ks dietní párek 20 dkg uzená vepřová plec
Postup Francouzské brambory s uzeninou
Postup přípravy receptu
-
Brambory očistíme a dáme vařit ve slupce do osolené vody. Brambory uvaříme doměkka a scedíme je. Brambory po vychladnutí oloupeme a protlačíme kolečkem (jako na salát)
Mezitím nakrájíme na kostičky tvrdý sýr, párky a uzenou vepřovou plec. Na kousky nakrájíme i vejce uvařená natvrdo. Vše promícháme
Pekáček vymažeme olejem, dáme vrstvu brambor a zasypeme směsí z uzeniny, sýru a vajíček. Dáme znovu brambory, zbytek směsi a poslední vrstvou budou opět brambory. Pokapeme trochou oleje a zalijeme "zálivkou" z mléka a rozšlehaných vajec, kterou jsme osolili a opepřili
Francouzské brambory s uzeninou dáme péct do trouby vyhřáté na 175 °C, až jsou brambory na povrchu zlatavé.