Enchiladas s kuřecím masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 - 2 lžičky cukr 4 stroužky česnek sůl 1 ks cibule 100 g eidam 150 g čedar 1 konzerva krájená rajčata 300 - 400 ml kuřecí vývar 1 lžíce hladká mouka 2 lžičky římský kmín olivový olej na smažení 1 lžička sušený koriandr 1/2 lžičky sušený tymián čerstvá petrželka mletý černý pepř 350 - 400 g vařené kuřecí maso 2 ks jarní cibulka s natí 1/4 - 1/2 lžičky mletá chilli paprika 6 ks pšeničná tortilla
Postup Enchiladas s kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Vařené, dušené nebo pečené kuřecí maso nakrájíme na větší kousky, které po vláknech natrháme na vlákna. Větší oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku nasekáme nadrobno a oloupaný česnek prolisujeme. Nastrouhané sýry promícháme. V hmoždíři rozdrtíme římský kmín, sušený koriandr a tymián na prášek
Připravíme si omáčku. Na oleji necháme zesklovatět cibuli a česnek. Poté vmícháme mletou chilli papriku a jakmile zpění, vmícháme mouku. Vše krátce orestujeme a přidáme nakrájená rajčata, směs drceného koření, sůl a pepř. Vše za stálého míchání necháme zhoustnout, poté přilijeme vývar a směs asi 10 minut povaříme. Nakonec omáčku rozmixujeme do hladka a podle potřeby ochutíme cukrem a solí
Připravíme si náplň. V misce promícháme kuřecí maso s polovinou nastrouhaného sýru a částí rajčatové omáčky. Stačí asi 5 - 6 lžic omáčky
Každou tortillu potřeme omáčkou, lehce posypeme petrželkou, poklademe kuřecí náplní a srolujeme. Dno zapékací mísy pokryjeme tenčí vrstvou omáčky, na ni naskládáme naplněné tortillly, které zalijeme zbývající rajčatovou omáčkou
Enchiladas s kuřecím masem zakryjeme alobalem a zapékáme při 200 °C přibližně 15 - 20 minut. Pak alobal odstraníme, pokrm posypeme zbývajícím strouhaným sýrem a pečeme ještě dalších 5 minut, dokud se sýr nerozpustí
Upečené enchiladas s kuřecím masem rozdělíme na porce, ozdobíme nasekanou jarní cibulkou a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je zakysaná smetana a mexická rýže.