Falešná hovězí polévka se strouháním recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 30 g máslo 1 ks cibule 0.5 ks celer 1 ks mrkev 0.2 ks kapusta 1 kostka masox sekaná pažitka mletý černý pepř 1 hrst růžičky květáku příloha 1 ks vejce 1 lžička voda 100-150 g hrubá mouka
Postup Falešná hovězí polévka se strouháním recept
Postup přípravy receptu
-
Veškerou zeleninu očistíme.
Očištěnou mrkev a celer nahrubo nastrouháme, cibuli nasekáme na kostičky, kapustu pokrájíme na nudličky. Zeleninu osmahneme na másle, zalijeme horkou vodou, rozdrobíme masox, opepříme, dosolíme a asi 20 minut povaříme.
Mezitím z vejce, mouky a vody vypracujeme tuhé těsto, které nastrouháme. Do polévky budeme potřebovat pouze polovinu strouhání, druhou uschováme na příští použití.
Strouhání zavaříme do polévky, asi tři minuty mícháme a odstavíme. Rozlijeme do talířů a ozdobíme sekanou pažitkou.