Falešná hovězí polévka se strouháním recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
30 g máslo
1 ks cibule
0.5 ks celer
1 ks mrkev
0.2 ks kapusta
1 kostka masox
sekaná pažitka
mletý černý pepř
1 hrst růžičky květáku
příloha
1 ks vejce
1 lžička voda
100-150 g hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Veškerou zeleninu očistíme.

  2. Očištěnou mrkev a celer nahrubo nastrouháme, cibuli nasekáme na kostičky, kapustu pokrájíme na nudličky. Zeleninu osmahneme na másle, zalijeme horkou vodou, rozdrobíme masox, opepříme, dosolíme a asi 20 minut povaříme.

  3. Mezitím z vejce, mouky a vody vypracujeme tuhé těsto, které nastrouháme. Do polévky budeme potřebovat pouze polovinu strouhání, druhou uschováme na příští použití.

  4. Strouhání zavaříme do polévky, asi tři minuty mícháme a odstavíme. Rozlijeme do talířů a ozdobíme sekanou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!