Falešná svíčková - bezlepková a bezmléčná recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks citron 3 ks mrkev 0 ks kedlubna 2 ks bobkový list 6 ks nové koření 500 g mražená zelenina 500 g vepřová pečeně podle chuti cukr podle potřeby olej
Postup Falešná svíčková - bezlepková a bezmléčná recept
Postup přípravy receptu
-
Do tlakového hrnce dáme olej a prudce na něm opečeme vepřové maso ze všech stran. Mrkev a kedluben pokrájíme na kousky. Maso vybereme a na olej dáme zeleninu. Trochu poprášíme solí, vložíme maso, přidáme koření a bobkový list a zalijeme vodou jen tolik, aby byla zelenina zakrytá.
Přivedeme k varu, uzavřeme tlakový hrnec a vaříme 50 - 60 minut. Po otevření vybereme koření a bobkový list. Je potřeba dát přesný počet, abychom potom vybrali všechno. Maso také vybereme na talíř. Zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Falešnou svíčkovou povaříme a přidáme podle chuti sůl, cukr a šťávu z citronu, aby měla omáčka sladkokyselou chuť. Maso nakrájíme na tenké plátky.
Falešnou svíčkovou podáváme s kukuřičnými těstovinami anebo bezlepkovým knedlíkem.