Falešná svíčková - bezlepková a bezmléčná recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks citron
3 ks mrkev
0 ks kedlubna
2 ks bobkový list
6 ks nové koření
500 g mražená zelenina
500 g vepřová pečeně
podle chuti
cukr
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Do tlakového hrnce dáme olej a prudce na něm opečeme vepřové maso ze všech stran. Mrkev a kedluben pokrájíme na kousky. Maso vybereme a na olej dáme zeleninu. Trochu poprášíme solí, vložíme maso, přidáme koření a bobkový list a zalijeme vodou jen tolik, aby byla zelenina zakrytá.

  2. Přivedeme k varu, uzavřeme tlakový hrnec a vaříme 50 - 60 minut. Po otevření vybereme koření a bobkový list. Je potřeba dát přesný počet, abychom potom vybrali všechno. Maso také vybereme na talíř. Zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Falešnou svíčkovou povaříme a přidáme podle chuti sůl, cukr a šťávu z citronu, aby měla omáčka sladkokyselou chuť. Maso nakrájíme na tenké plátky.

  3. Falešnou svíčkovou podáváme s kukuřičnými těstovinami anebo bezlepkovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!