Hovězí guláš v pomalém hrnci recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 ks cibule
2 lžíce sádlo
2 lžíce hladká mouka
650 g hovězí maso
voda na podlití
2 lžíce gulášová paprika

Postup přípravy receptu

  1. Maso, používám hovězí krk, si nakrájíme na větší, přibližně stejné kostky, které promícháme s trochou hladké mouky. Cibuli nakrájíme na jemno, nebo jak jsme zvyklí. Pokud máme pomalý hrnec s nádobou, která může být použita přímo na sporáku, můžete guláš připravovat ihned v ní

  2. Cibuli necháme zpěnit na rozpuštěném sádle nebo oleji. Přidáme připravené maso. Až se maso zatáhne, přidáme sůl, gulášovou papriku a promícháme. Podlijeme trochou vlažné vody a opět promícháme. Nyní vše přendáme do keramické nádoby pomalého hrnce a "pomalíme" na vyšší stupeň 3,5 hodiny. Kdo chce, může pak přidat hovězí bujón. Osobně jej nepoužívám. Kdo má rád guláš hustší, přilije hladkou mouku rozmíchanou s vodou a nechá ještě půl hodinky provařit

  3. Hovězí guláš v pomalém hrnci podáváme jako klasický guláš, tedy jak jsme zvyklí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!