Hovězí guláš v pomalém hrnci recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 3 ks cibule 2 lžíce sádlo 2 lžíce hladká mouka 650 g hovězí maso voda na podlití 2 lžíce gulášová paprika
Postup Hovězí guláš v pomalém hrnci
Postup přípravy receptu
-
Maso, používám hovězí krk, si nakrájíme na větší, přibližně stejné kostky, které promícháme s trochou hladké mouky. Cibuli nakrájíme na jemno, nebo jak jsme zvyklí. Pokud máme pomalý hrnec s nádobou, která může být použita přímo na sporáku, můžete guláš připravovat ihned v ní
Cibuli necháme zpěnit na rozpuštěném sádle nebo oleji. Přidáme připravené maso. Až se maso zatáhne, přidáme sůl, gulášovou papriku a promícháme. Podlijeme trochou vlažné vody a opět promícháme. Nyní vše přendáme do keramické nádoby pomalého hrnce a "pomalíme" na vyšší stupeň 3,5 hodiny. Kdo chce, může pak přidat hovězí bujón. Osobně jej nepoužívám. Kdo má rád guláš hustší, přilije hladkou mouku rozmíchanou s vodou a nechá ještě půl hodinky provařit
Hovězí guláš v pomalém hrnci podáváme jako klasický guláš, tedy jak jsme zvyklí.