Falešný roastbeef s brusinkovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
máslo
1 kelímek sladká smetana
600 g hovězí zadní
300 g konzervované brusinky
podle chuti
máslo
celý černý pepř
celý bílý pepř
celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Zadní hovězí odblaníme, omyjeme a dáme vcelku vařit. Přidáme sůl, nové koření a celý pepř a kořením nešetříme. Po asi 1,5 hodině, kdy je maso již měkké, ale nerozpadá se, jej vyndáme, necháme okapat a přemístíme do pekáčku. Můžeme jej stáhnout provázkem, ale není to nutné.

  2. Na dno pekáčku přilijeme asi na 2 cm vývaru, maso potřeme máslem, hodně opepříme a můžeme přidat i kapku grilovacího koření. Falešný roastbeef v troubě asi 30 minut při menší teplotě dopékat.

  3. Připravíme si omáčku ze dvou plechovek brusinek, asi 20 gramů másla a kelímku sladké smetany. Brusinky vyklopíme do nízkého hrnce a ponecháme jim všechnu šťávu. Přidáme máslo a přivedeme za stálého míchání k varu. Přidáme sůl, lžičku cukru a celkem silně okořeníme bílým pepřem. Nemusíme vařit dlouho, jen aby se chutě spojily. Na závěr vmícháme postupně kelímek sladké smetany. Pokud potřebujeme omáčku zahustit, použijeme škrob nebo mouku rozmíchaný ve vodě. Omáčku odstavíme a necháme dojít.

  4. Falešný roastbeef nakrájíme na tenké plátky, poklademe vedle sebe a přeléváme omáčkou z brusinek. Falešný roastbeef s brusinkovou omáčkou podáváme s rýží, toustovým chlebem nebo opečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!