Fazole na paprice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
1 ks cibule
40 dkg fazole
1 kelímek kysaná smetana
2 lžíce hladká mouka
1 lžíce mletá paprika
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Propláchnuté a namočené fazole uvaříme doměkka, scedíme, ale vývar nevyléváme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Na másle zpěníme cibuli, krátce na ní orestujeme sladkou mletou papriku a podlijeme trochou vývaru z fazolí. Podle chuti může být paprika i pálivá. Přidáme scezené fazole. Ve smetaně rozmícháme mouku, pokrm s ní zahustíme a necháme asi 10 minut zvolna vařit. Poté fazole osolíme. Podle potřeby můžeme dolít vývar z fazolí.

  3. Fazole na paprice můžeme podávat samostatně, s vařeným masem, ztracenými vejci a salátem z čerstvé zeleniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!