Fazole s jehněčím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 2 ks cibule 0.5 lžičky kmín 1 svazeček rozmarýn 500 g rajče 500 g fazole 4 lžíce olivový olej 200 ml masový vývar mletý bílý pepř 500 g jehněčí kýta
Postup Fazole s jehněčím recept
Postup přípravy receptu
-
Fazole omyjeme, očistíme a vaříme v osolené vodě 10 minut. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou, sloupneme a rozčtvrtíme.
Jehněčí maso pokrájíme na kostky. Cibuli s česnekem oloupeme, drobně posekáme a osmahneme na rozpálenám oleji. Přidáme kmín, jehněčí a dál smažíme. Opláchnutou rozmarýnu oklepeme, otrháme lístečky a přidáme k masu.
Maso podlijeme vývarem, přidáme rajčata, vařené fazole a 10 minut dusíme. Nakonec podle chuti opepříme a osolíme.
Podáváme s rýží.