Fazole s klobásou v rajčatové omáčce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 ks cibule 1 kg rajče 2 ks klobása 1 ks chilli paprička 3 lžíce olivový olej 1 hrnek červené fazole 1 hrnek velké bílé fazole 400 g sterilovaná kukuřice 190 g rajský protlak mletý černý pepř 1 lžíce worchesterová omáčka 4 ks bílá paprika 2 hrnky malé bílé fazole
Postup Fazole s klobásou v rajčatové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Přes noc namočíme hrnek velkých bílých fazolí, hrnek červených fazolí a dva hrnky malých bílých fazolí. Fazole by měly být hodně zalité vodou, protože přes noc nabobtnají. Fazole necháme uvařit doměkka. Velké fazole je lepší vařit zvlášť, protože se vaří trochu déle
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké měsíčky. Chilli papričku nakrájíme nadrobno. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky. Papriku nakrájíme na proužky a klobásu na kolečka
V hrnci na rozpáleném oleji necháme zesklovatět cibuli. Poté přidáme rajský protlak a necháme 3 minuty zarestovat a přidáme nakrájenou chilli papričku. Dále přidáme pokrájená oloupaná rajčata a pomalu dusíme 20 minut. Rajčata v sobě mají vody dost a není třeba podlévat
Omáčku osolíme, opepříme a přidáme lžíci worchesterové omáčky. Přidáme uvařené scezené fazole, pokrájenou papriku a klobásu a necháme 20 minut dusit. Nakonec přidáme kukuřici a necháme dvě minuty prohřát v omáčce
Kdo má rád pálivější, může s chilli papričkou přidat utřený česnek, mletou pálivou papriku, chilli koření nebo třeba Sriracha omáčku. Bez klobásy je omáčka vhodná i pro vegetariány
Fazole s klobásou v rajčatové omáčce můžeme podávat s chlebem nebo pečivem.