Fazole s klobásou v rajčatové omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks cibule
1 kg rajče
2 ks klobása
1 ks chilli paprička
3 lžíce olivový olej
1 hrnek červené fazole
1 hrnek velké bílé fazole
400 g sterilovaná kukuřice
190 g rajský protlak
mletý černý pepř
1 lžíce worchesterová omáčka
4 ks bílá paprika
2 hrnky malé bílé fazole

Postup přípravy receptu

  1. Přes noc namočíme hrnek velkých bílých fazolí, hrnek červených fazolí a dva hrnky malých bílých fazolí. Fazole by měly být hodně zalité vodou, protože přes noc nabobtnají. Fazole necháme uvařit doměkka. Velké fazole je lepší vařit zvlášť, protože se vaří trochu déle

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké měsíčky. Chilli papričku nakrájíme nadrobno. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky. Papriku nakrájíme na proužky a klobásu na kolečka

  3. V hrnci na rozpáleném oleji necháme zesklovatět cibuli. Poté přidáme rajský protlak a necháme 3 minuty zarestovat a přidáme nakrájenou chilli papričku. Dále přidáme pokrájená oloupaná rajčata a pomalu dusíme 20 minut. Rajčata v sobě mají vody dost a není třeba podlévat

  4. Omáčku osolíme, opepříme a přidáme lžíci worchesterové omáčky. Přidáme uvařené scezené fazole, pokrájenou papriku a klobásu a necháme 20 minut dusit. Nakonec přidáme kukuřici a necháme dvě minuty prohřát v omáčce

  5. Kdo má rád pálivější, může s chilli papričkou přidat utřený česnek, mletou pálivou papriku, chilli koření nebo třeba Sriracha omáčku. Bez klobásy je omáčka vhodná i pro vegetariány

  6. Fazole s klobásou v rajčatové omáčce můžeme podávat s chlebem nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!