Fazole s uzeninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 g olej
40 g cibule
40 g uzená slanina
300 g malé fazole
nálev
cukr
sůl
ocet
voda
mletý černý pepř
podle chuti
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Přebrané a umyté fazole necháme nabobtnat a potom je uvaříme doměkka. Dáváme pozor, aby se nerozvařily a zůstaly celé. Scedíme je, nenecháme vychladnout a zalijeme nálevem.

  2. Na nálev smícháme ocet, cukr, vodu, sůl a pepř. Necháme chvíli odstát.

  3. Slaninu nakrájíme na kostky a společně s nadrobno nakrájenou cibulikou ji osmažíme.

  4. K fazolím přidáme olej, osmaženou slaninu na cibulce a nadrobno posekanou petrželku.

  5. Fazole s uzeninou servírujeme k pečenému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!