Fazole se švestkovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 500 g velké strakaté fazole omáčka 1 kelímek kysaná smetana 1 lžíce polohrubá mouka 1 hrst sušené švestky
Postup Fazole se švestkovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Nejvhodnější druh fazolí jsou velké ploché strakaté fazole (tzv. šváby), ale můžeme použít i menší druhy. Den předem fazole zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat. V jiné nádobě si namočíme důkladně omyté sušené švestky.
Před přípravou vodu z fazolí slijeme, propláchneme a zalijeme čistou vodou. Osolíme je a vaříme pomalu doměkka. Zvlášť uvaříme švestky ve stejné vodě, ve které jsme je máčeli. Vývary z fazolí a ze švestek slijeme dohromady a zahustíme kysanou smetanou, v níž jsme rozmíchali mouku. Omáčku necháme vařit asi 5 minut. Přidáme uvařené švestky a fazole, necháme prohřát.
Fazole se švestkovou omáčkou podáváme v hlubokém talíři. Jako příloha je vhodný chléb nebo vařené brambory.