Fazole se švestkovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
500 g velké strakaté fazole
omáčka
1 kelímek kysaná smetana
1 lžíce polohrubá mouka
1 hrst sušené švestky

Postup přípravy receptu

  1. Nejvhodnější druh fazolí jsou velké ploché strakaté fazole (tzv. šváby), ale můžeme použít i menší druhy. Den předem fazole zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat. V jiné nádobě si namočíme důkladně omyté sušené švestky.

  2. Před přípravou vodu z fazolí slijeme, propláchneme a zalijeme čistou vodou. Osolíme je a vaříme pomalu doměkka. Zvlášť uvaříme švestky ve stejné vodě, ve které jsme je máčeli. Vývary z fazolí a ze švestek slijeme dohromady a zahustíme kysanou smetanou, v níž jsme rozmíchali mouku. Omáčku necháme vařit asi 5 minut. Přidáme uvařené švestky a fazole, necháme prohřát.

  3. Fazole se švestkovou omáčkou podáváme v hlubokém talíři. Jako příloha je vhodný chléb nebo vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!