Fazole zapečené se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
3 ks cibule
250 g celer
2 lžíce hořčice
250 g mrkev
250 g rajčatový protlak
5 ks feferonka
1 konzerva hrášek sterilovaný
0.5 lžičky chilli
1 lžička oregano
1 l zeleninový vývar
4 lžíce vinný ocet
800 g sterilované červené fazole
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Fazole si necháme 5-7 minut opéct na rozehřátém oleji ve větší pánvi. Nakrájíme si cibuli a česnek a přidáme na pánev. Necháme zesklovatět, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Vedle v misce si smícháme rajčatový protlak s vinným octem, hořčicí, oreganem a chilli a rovněž přimícháme do směsi na pánev.

  2. Mrkev a celer oloupeme, nakrájíme na kolečka a lehce podusíme v menším hrnci do poloměkka. Poté i zeleninu přidáme k fazolové směsi. Tu nyní dochutíme solí a pepřem a celý obsah pánve přeložíme do ohnivzdorné mísy. Zasypeme hráškem a na plátky nakrájenými feferonkami, přikryjeme alobalem a dáme zapéct do vyhřáté trouby asi na 25 minut při 200°C.

  3. Jakmile jsou zapečené fazole hotové, můžeme ihned podávat. Samotné nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!