Fazolka jako od Bulhara recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
5 ks vejce
3 ks rajče
2 ks jarní cibulka
1 kg zelená fazolka
100 g uzenina nebo salám
podle chuti
sůl
vegeta
1 hrst niva
citronová šťáva
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
podle potřeby
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Zelenou fazolku očistíme, opláchneme, šikmo nakrájíme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Scedíme a necháme okapat. Nakrájíme slaninu, na které osmahneme drobně nakrájenou cibulku. Oloupeme a nakrájíme rajčata, na nudličky nakrájíme uzeninu a všechno smícháme s fazolkami.

  2. Fazolky opepříme, posypeme vegetou, zakápneme citronovou šťávou a dáme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku. Navrch rozklepneme vejce, posolíme, posypeme sekanou petrželkou a do předehřáté trouby dáme zapéct. Můžeme posypat i strouhanou nivou.

  3. Fazolku jako od Bulhara podáváme třeba s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!