Fazolka jako od Bulhara recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g slanina 5 ks vejce 3 ks rajče 2 ks jarní cibulka 1 kg zelená fazolka 100 g uzenina nebo salám podle chuti sůl vegeta 1 hrst niva citronová šťáva čerstvá petrželka mletý černý pepř podle potřeby tuk na vymazání strouhanka na vysypání
Postup Fazolka jako od Bulhara recept
Postup přípravy receptu
-
Zelenou fazolku očistíme, opláchneme, šikmo nakrájíme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Scedíme a necháme okapat. Nakrájíme slaninu, na které osmahneme drobně nakrájenou cibulku. Oloupeme a nakrájíme rajčata, na nudličky nakrájíme uzeninu a všechno smícháme s fazolkami.
Fazolky opepříme, posypeme vegetou, zakápneme citronovou šťávou a dáme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku. Navrch rozklepneme vejce, posolíme, posypeme sekanou petrželkou a do předehřáté trouby dáme zapéct. Můžeme posypat i strouhanou nivou.
Fazolku jako od Bulhara podáváme třeba s chlebem.