Fazolové lusky s rajčaty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 lžíce olej sůl petrželka 1 ks cibule 200 g uzenina zeleninový vývar 800 g fazolové lusky 6 ks středně velké rajče
Postup Fazolové lusky s rajčaty recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na rozehřátém oleji. Fazolové lusky omyjeme a nakrájíme na kousky. Lusky osolíme, přidáme k cibuli a podlijeme vývarem. Dusíme do poloměkka.
Mezitím omyjeme rajčata, oloupeme a na dílky nakrájíme. Pridáme ke směsi na pánvi společně s prolisovaným česnekem. Uzeninu nakrájíme na nudličky a rovněž přidáme do směsi.
Směs ještě chvíli dusíme, následně necháme šťávu odpařit.
Ihned podáváme s nadrobno nasekanou petrželkou. Vhodnou přílohou je vařená rýže nebo hranolky.