Fazolový guláš s klobásou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks brambory
1 ks cibule
3 plátky anglická slanina
1 konzerva červené fazole v nálevu
50 g baby karotka
podle chuti
česnek
sůl
majoránka
chilli koření
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
podle potřeby
instantní jíška

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a anglickou slaninu na kostičky. Středně velké brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Klobásu nebo jinou uzeninu nakrájíme na kousky. Česnek prolisujeme nebo rozetřeme.

  2. V hrnci osmahneme cibuli se slaninou. Až cibule se slaninou zezlátne, posypeme trochou sladké papriky a necháme krátce orestovat. Přidáme brambory, baby karotku a zalijeme vodou tak, aby byly suroviny ponořené. Omáčku osolíme a opepříme podle chuti. Až se začne vařit voda, necháme vařit asi 4 minuty.

  3. Potom přidáme klobásu nebo jinou uzeninu a konzervu fazolí (nejlépe v tomatovém nálevu). Vaříme asi 5 minut, než budou brambory měkké. Fazolový guláš zahustíme hotovou jíškou nebo vlastnoručně vyrobenou jíškou podle potřeby. Hotový guláš dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou nebo chilli kořením.

  4. Fazolový guláš podáváme podle chuti s chlebem nebo jen tak samotný.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!