Fenykl v rajčatové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks fenykl
1 lžíce provensálské bylinky v oleji
omáčka
sůl
3 ks rajče
2 lžíce olivový olej
2 lžíce sójová omáčka
mletý černý pepř
na ozdobu
1 lžíce sezamové semínko

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Hlízy fenyklu omyjeme, zelené stvoly ořežeme a odložíme stranou. Hlízy podélně rozkrojíme na poloviny.

  2. Čtyři kousky alobalu potřeme na lesklé straně provensálským olejem. Na každý alobal položíme 2 kousky fenyklu řeznou plochou dolů a pevně zabalíme. Pečeme na střední příčce při 180 °C asi 20 minut.

  3. Mezitím přelijeme rajčata vroucí vodou a oloupeme slupku. Dužinu z rajčat a stvoly fenyklu nasekáme najemno. Vmícháme olej a rajčatovou omáčku podle chuti ochutíme solí, sojovou omáčkou a pepřem.

  4. Fenykl vyjmeme z alobalu, nakrájíme na tenké plátky, vložíme do omáčky, posypeme sezamovými semínky a necháme krátce odležet.

  5. Fenykl v rajčatové omáčce pak podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!