Fenykl v rajčatové omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks fenykl 1 lžíce provensálské bylinky v oleji omáčka sůl 3 ks rajče 2 lžíce olivový olej 2 lžíce sójová omáčka mletý černý pepř na ozdobu 1 lžíce sezamové semínko
Postup Fenykl v rajčatové omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 200 °C. Hlízy fenyklu omyjeme, zelené stvoly ořežeme a odložíme stranou. Hlízy podélně rozkrojíme na poloviny.
Čtyři kousky alobalu potřeme na lesklé straně provensálským olejem. Na každý alobal položíme 2 kousky fenyklu řeznou plochou dolů a pevně zabalíme. Pečeme na střední příčce při 180 °C asi 20 minut.
Mezitím přelijeme rajčata vroucí vodou a oloupeme slupku. Dužinu z rajčat a stvoly fenyklu nasekáme najemno. Vmícháme olej a rajčatovou omáčku podle chuti ochutíme solí, sojovou omáčkou a pepřem.
Fenykl vyjmeme z alobalu, nakrájíme na tenké plátky, vložíme do omáčky, posypeme sezamovými semínky a necháme krátce odležet.
Fenykl v rajčatové omáčce pak podáváme.