Zapečený kuřecí plátek na fenyklu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
50 ml vývar
60 g tvrdý sýr
1 ks malá cuketa
1 ks čerstvý fenykl
mletý černý pepř
2 plátky kuřecí řízek

Postup přípravy receptu

  1. Omytou cuketu a očištěný fenykl nakrájíme na kostky. Česnek sloupneme a usekáme nahrubo. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji z obou stran dozlatova. Maso vyjmeme a na výpeku orestujeme nakrájený fenykl, cuketu a česnek

  2. Zeleninovou směs přendáme do pekáčku, poklademe opečeným masem a podlijeme malým množstvím vývaru. Vše uzavřeme poklicí nebo alobalem a pečeme při 200 °C asi 20 minut. Ke konci pečení posypeme pokrm strouhaným sýrem a zapečeme dorůžova

  3. Zapečený kuřecí plátek se zeleninou a sýrem podáváme s těstovinami nebo podle vlastní chuti třeba s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!