Fettucciny se špenátovým krémem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
3 lžíce majonéza
75 ml bílé víno
olivový olej
hladká mouka
100 ml smetana ke šlehání
chilli koření
drůbeží vývar
mletý černý pepř
300 g krůtí prsa
120 g mražený listový špenát
1 hrst usekaná cibulová nať
120 g nudle Fettuccine all´Uovo

Postup přípravy receptu

  1. Mražený listový špenát osolíme a necháme zpola rozmrazit. Potom ho přelijeme vařící vodou, necháme okapat a zlehka rozmixujeme. Maso očistíme, nakrájíme na malé řízečky, naklepeme a okořeníme chilli a pepřem. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibulovou nať omyjeme a usekáme

  2. Krůtí prsa poprášíme moukou a z obou stran opečeme na oleji. Zalijeme vínem. Jakmile se víno odpaří, přilijeme vývar a maso podusíme doměkka

  3. Nudle uvaříme podle návodu na obalu. Scedíme, zakapeme olejem, promícháme s natí jarní cibulky a uchováme v teple

  4. Špenátový krém: Rozmixovaný špenát promícháme s česnekem, solí, pepřem a majonézou. Ze smetany připravíme šlehačku, kterou vmícháme do špenátové směsi

  5. Horké těstoviny a maso rozdělíme na talíře, navrch rozprostřeme studený špenátový krém a vše zalijeme masovou šťávou. Fettucciny se špenátovým krémem zdobíme baby rajčátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!