Fettucciny se špenátovým krémem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 3 lžíce majonéza 75 ml bílé víno olivový olej hladká mouka 100 ml smetana ke šlehání chilli koření drůbeží vývar mletý černý pepř 300 g krůtí prsa 120 g mražený listový špenát 1 hrst usekaná cibulová nať 120 g nudle Fettuccine all´Uovo
Postup Fettucciny se špenátovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Mražený listový špenát osolíme a necháme zpola rozmrazit. Potom ho přelijeme vařící vodou, necháme okapat a zlehka rozmixujeme. Maso očistíme, nakrájíme na malé řízečky, naklepeme a okořeníme chilli a pepřem. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibulovou nať omyjeme a usekáme
Krůtí prsa poprášíme moukou a z obou stran opečeme na oleji. Zalijeme vínem. Jakmile se víno odpaří, přilijeme vývar a maso podusíme doměkka
Nudle uvaříme podle návodu na obalu. Scedíme, zakapeme olejem, promícháme s natí jarní cibulky a uchováme v teple
Špenátový krém: Rozmixovaný špenát promícháme s česnekem, solí, pepřem a majonézou. Ze smetany připravíme šlehačku, kterou vmícháme do špenátové směsi
Horké těstoviny a maso rozdělíme na talíře, navrch rozprostřeme studený špenátový krém a vše zalijeme masovou šťávou. Fettucciny se špenátovým krémem zdobíme baby rajčátky.