Kapr nebo štika na víně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
5 plátků máslo
2 lžíce koření na ryby
2 lžíce směs bylinek
1 ks kapr nebo štika
0,5 l stolní bílé víno
1 lžíce feferonkovo-olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou a naporcovanou rybu vložíme do hlubší zapékací misky. Špetkou soli osolíme, okořeníme (stačí opravdu trochu), posypeme drceným česnekem a pokapeme feferonkovo-olivovým olejem. Zalijeme vínem tak, aby ryba byla z půli zalitá a necháme asi 20 minut odležet

  2. Poté na rybu položíme plátky másla a směs bylinek a dáme tak na 20 - 40 minut do trouby zapéct. Během pečení tak 2 x otočíme a podléváme. Podle potřeby můžeme přidat opět víno. Na štiku, která není tučná, poklademe slaninu. Alkohol se během pečení vypaří, a proto je ryba vhodná i pro děti

  3. Kapra nebo štiku na víně podáváme s brambory vařenými ve slupce, případně jen přikusujeme bagetku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!