Kapr nebo štika na víně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 5 plátků máslo 2 lžíce koření na ryby 2 lžíce směs bylinek 1 ks kapr nebo štika 0,5 l stolní bílé víno 1 lžíce feferonkovo-olivový olej
Postup Kapr nebo štika na víně
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou a naporcovanou rybu vložíme do hlubší zapékací misky. Špetkou soli osolíme, okořeníme (stačí opravdu trochu), posypeme drceným česnekem a pokapeme feferonkovo-olivovým olejem. Zalijeme vínem tak, aby ryba byla z půli zalitá a necháme asi 20 minut odležet
Poté na rybu položíme plátky másla a směs bylinek a dáme tak na 20 - 40 minut do trouby zapéct. Během pečení tak 2 x otočíme a podléváme. Podle potřeby můžeme přidat opět víno. Na štiku, která není tučná, poklademe slaninu. Alkohol se během pečení vypaří, a proto je ryba vhodná i pro děti
Kapra nebo štiku na víně podáváme s brambory vařenými ve slupce, případně jen přikusujeme bagetku.