Filé na bramborách recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 5 dkg máslo 0.8 kg brambory 1 kelímek kysaná smetana 0.5 kg rybí filé podle chuti sůl čerstvá petrželka mletý černý pepř podle potřeby tuk na vymazání mletá sladká paprika strouhanka na vysypání
Postup Filé na bramborách recept
Postup přípravy receptu
-
Porce filé osolíme a jen povrchně několikrát nařízneme. Do zářezů pak dáme na špičku nože mletou papriku a rozetřený česnek.
Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a vyskládáme je do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku, osolíme a opepříme.
Na brambory vyskládáme filé, na každý kousek dáme máslo a asi 15 minut v rozehřáté troubě zapékáme. Vyndáme z trouby, zalijeme osolenou kysanou smetanou, posypeme pokrájenou petrželkou a v troubě dopečeme asi 20 minut.
Filé na bramborách podáváme třeba se salátem z červené řepy.