Filé na bramborách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
5 dkg máslo
0.8 kg brambory
1 kelímek kysaná smetana
0.5 kg rybí filé
podle chuti
sůl
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
podle potřeby
tuk na vymazání
mletá sladká paprika
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Porce filé osolíme a jen povrchně několikrát nařízneme. Do zářezů pak dáme na špičku nože mletou papriku a rozetřený česnek.

  2. Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a vyskládáme je do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku, osolíme a opepříme.

  3. Na brambory vyskládáme filé, na každý kousek dáme máslo a asi 15 minut v rozehřáté troubě zapékáme. Vyndáme z trouby, zalijeme osolenou kysanou smetanou, posypeme pokrájenou petrželkou a v troubě dopečeme asi 20 minut.

  4. Filé na bramborách podáváme třeba se salátem z červené řepy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!