Flíčky se zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
1 ks cibule
kmín
1 kg zelí
1 kostka masox
voda na podlití
mletý černý pepř
těsto
sůl
1 ks vejce
300 g mouka
voda

Postup přípravy receptu

  1. Hlávku zelí nakrájíme na nudličky (nebo nakrouháme na hrubém struhadle). Cibuli nakrájíme nadrobno.

  2. Na rozehřátém sádle osmahneme cibuli, přidáme zelí, masoxovou kostku, pepř a kmín, trochu osolíme a dusíme za občasného míchání.

  3. Když se vydusí šťáva ze zelí, podlijeme trochu vodou a dusíme doměkka a nakonec necháme trochu osmahnout.

  4. Z mouky, vejce a osolené vody vypracujeme tužší těsto, rozválíme je, necháme trochu oschnout a rozkrájíme na čtverečky 2x2 cm. Nakrájené uvaříme ve slané vodě, scedíme a promícháme s dušeným zelím.

  5. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!