Fofr litý perník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 lžic olej
2 ks vejce
2 lžíce marmeláda
2 lžíce kakao
1 hrnek mléko
1 hrnek cukr krystal
2 hrnky hladká mouka
0.5 balíčku kypřící prášek do pečiva
1 balíček kypřící prášek do perníku
na potření
1 sklenice marmeláda
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Mléko, olej, vejce, marmeládu, cukr, mouku, kakao a kypřící prášek smícháme a nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme při 175 °C, dokud se nelepí na špejli.

  2. Po vychladnutí litý perník podélně rozřízneme a potřeme marmeládou. Já jej ještě polévám čokoládovou polevou, posypu kokosem, zdobím lentilkami nebo vlašskými ořechy.

  3. Fofr litý perník podáváme jako sladkou chuťovku ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!