Fofr povidlová buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 ks vejce
120 g máslo
2 lžíce kakao
500 ml mléko
2 lžíce povidla
220 g cukr moučka
350 g polohrubá mouka
0 balíčků kypřící prášek do pečiva
1 hrst směs ořechů
na ozdobu
strouhaný kokos

Postup přípravy receptu

  1. Společně pořádně promícháme polohrubou mouku, prášek do pečiva, cukr moučka, rozpuštěné máslo, vejce, mléko, kakao, povidla a směs drcených ořechů.

  2. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem, posypeme strouhaným kokosem a pečeme zhruba 40 minut při 190 °C. Ke konci pečení zkoušíme špejlí, jestli je buchta upečená.

  3. Fofr povidlovou buchtu po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako moučník ke svačině nebo snídani.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!