Francouzská slepičí polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks skořice 50 g sádlo 1 lžička zázvor 20 ml červené víno 1 lžíce citronová šťáva 1 ks menší slepice 1000-120 ml slepičí vývar (z kostky) na ozdobu 4 lžičky petrželka příloha 4 plátky toastový chléb
Postup Francouzská slepičí polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Slepici naporcujeme a na rozpáleném sádlo ze všech stran zprudka opečeme. Zalijeme ji vývarem i vínem, okořeníme zázvorem i skořicí, osolíme s dusíme doměkka.
Maso vyndáme, vykostíme a nakrájíme nadrobno. Polévku přecedíme a ochutíme citronovou šťávou.
Maso rozdělíme do talířů a přelijeme polévkou.
Francouzskou slepičí polévku podáváme s nasucho opečenými kostičkami toastového chleba, sypanou nadrobno nasekanou petrželkou.