Francouzská zapečená snídaně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
150 g šunka
1 lžička vegeta
1 lžíce slunečnicový olej
1 ks střední cibule
3 kostky tavený sýr
5 ks středně velké brambory
200 g plátkový tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Na středně velký pekáček potřebujeme 5 větších syrových brambor, očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky.

  2. Brambory naskládáme na spodek pekáče, osolíme, nakrájíme na ně 3 kostky taveného sýra, přidáme plátky cibule, plátky šunky a tvrdý sýr (podle chuti může být i uzený). Seshora vše pokapeme slunečnicovým olejem a dáme do trouby zapéct tak na 180 °C. Když jsou brambory měkké, zalijeme vše rozšlehanými vejci s troškou vegety a dopečeme.

  3. Jako přílohu k francouzské zapečené snídani doporučuji čerstvou zeleninu, ale někomu postačí jen trochu kečupu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!