Francouzská zapečená snídaně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 150 g šunka 1 lžička vegeta 1 lžíce slunečnicový olej 1 ks střední cibule 3 kostky tavený sýr 5 ks středně velké brambory 200 g plátkový tvrdý sýr
Postup Francouzská zapečená snídaně recept
Postup přípravy receptu
-
Na středně velký pekáček potřebujeme 5 větších syrových brambor, očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky.
Brambory naskládáme na spodek pekáče, osolíme, nakrájíme na ně 3 kostky taveného sýra, přidáme plátky cibule, plátky šunky a tvrdý sýr (podle chuti může být i uzený). Seshora vše pokapeme slunečnicovým olejem a dáme do trouby zapéct tak na 180 °C. Když jsou brambory měkké, zalijeme vše rozšlehanými vejci s troškou vegety a dopečeme.
Jako přílohu k francouzské zapečené snídani doporučuji čerstvou zeleninu, ale někomu postačí jen trochu kečupu.