Francouzské brambory podle Lucky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
2 špetky sůl
2 ks vejce
500 kg brambory
2 ks cibule
1 sklenka voda
2 špetky mletý pepř
2 špetky mletý kmín
300 g točený salám

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory a cibuli nakrájíme na kolečka. Točený párek nakrájíme taktéž na kolečka. Vejce rozšleháme.

  2. Dospodu pekáče dáme jednu vrstvu brambor s cibulí, poklademe točeným. Opakujeme celé znova, až bude pekáč plný. Každou vrstvu osolíme, opepříme a okmínujeme. Podlijeme trochou vody. Nakonec zalijeme rozšlehaným vajíčkem.

  3. Francouzské brambory podle Lucky pečeme při 200 °C, až nám povrch zrůžoví. Podáváme teplé, přílohou může být zeleninový salát nebo sterilovaný okurek.

  4. Párek můžeme nahradit libovolným sýrem a zeleninou, případně zalít i smetanou. Ale osobně to mám ráda takhle.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!