Francouzské brambory s uzeným masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
200 g cibule
300 g uzené maso
2-3 ks kyselé okurky
1000 g vařené brambory ve slupce
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý pepř
plnotučná hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si uvaříme brambory ve slupce, můžou být i lehce nedovařené. Scedíme je a nakrájíme na kolečka nebo na kostičky.

  2. Cibuli nakrájíme na kostičky nebo tenká kolečka a na oleji ji necháme zesklovatět. Okurku nakrájíme na tenká kolečka a uzené maso nakrájíme na kostičky. Vše smícháme dohromady (i s brambory), osolíme a opepříme, přidáme plnotučnou hořčici.

  3. Francouzskou bramborovou směs dáme na pekáček a zalijeme rozšlehanými vejci. Dáme do trouby vyhřáté na 180 - 200 °C a pečeme, dokud vajíčka nebudou dost propečená a brambory pěkně zlatavé.

  4. Francouzské brambory s uzeným masem podáváme teplé jako samostatný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!