Francouzské brambory s uzeným masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 200 g cibule 300 g uzené maso 2-3 ks kyselé okurky 1000 g vařené brambory ve slupce podle potřeby olej podle chuti sůl mletý pepř plnotučná hořčice
Postup Francouzské brambory s uzeným masem recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si uvaříme brambory ve slupce, můžou být i lehce nedovařené. Scedíme je a nakrájíme na kolečka nebo na kostičky.
Cibuli nakrájíme na kostičky nebo tenká kolečka a na oleji ji necháme zesklovatět. Okurku nakrájíme na tenká kolečka a uzené maso nakrájíme na kostičky. Vše smícháme dohromady (i s brambory), osolíme a opepříme, přidáme plnotučnou hořčici.
Francouzskou bramborovou směs dáme na pekáček a zalijeme rozšlehanými vejci. Dáme do trouby vyhřáté na 180 - 200 °C a pečeme, dokud vajíčka nebudou dost propečená a brambory pěkně zlatavé.
Francouzské brambory s uzeným masem podáváme teplé jako samostatný hlavní chod.