Francouzské brambory se sýrem a uzeným recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 1 kg brambory 200 g uzené vařené maso podle chuti sůl oregano mletý černý pepř směs 2 ks vejce hořčice 150 g tvrdý sýr 1 kelímek smetana na vaření podle potřeby máslo
Postup Francouzské brambory se sýrem a uzeným recept
Postup přípravy receptu
-
Uvařené uzené maso nakrájíme na nudličky a sýr nastrouháme. Pekáček si vymažeme máslem. Dvě vejce uvaříme natvrdo, zchladíme pod studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky. Dvě vejce rozklepneme do mísy a promícháme se smetanou, hořčicí, nastrouhaným sýrem a troškou soli s pepřem.
Dobře vydrhnuté brambory dáme vařit se slupkou do osolené vody. Brambory opláchneme pod studenější vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky.
Na dno pekáčku poskládáme vrstvu bramborových plátků. Brambory osolíme, okmínujeme a posypeme troškou oregana. Na plátky brambor položíme pár plátků másla, plátky vajec, kousky uzeného masa a rozložíme opět bramborové plátky. Na plátky dáme opět máslo, zbytek vajec a zbytek uzeného. Francouzské brambory zalijeme smetanovou směsí.
Francouzské brambory pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 200 °C.
Francouzské brambory se sýrem a uzeným podáváme se salátem nebo okurkou jako hlavní chod.
Zobrazit přes 20 dalších receptů pro francouzské brambory?