Francouzské brambory ze syrových brambor recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
6 ks vejce
1 kg brambory
2 ks cibule
3 lžíce slunečnicový olej
500 ml hustá zakysaná smetana
čerstvě mletý černý pepř
300 g domácí uzená pikantní klobása

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kolečka o tloušťce asi 2 - 3 mm a necháme odpočívat ve studené vodě, aby se vyplavil přebytečný škrob. Cibuli očistíme a pokrájíme na tenké měsíčky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a pokrájíme na kolečka. Domácí uzenou klobásu pokrájíme na kolečka. Hustou kyselou smetanu osolíme podle chuti

  2. Brambory scedíme od vody a utřeme do sucha v čisté utěrce. Suchá kolečka brambor vložíme na dno pekáčku, osolíme a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem. Na brambory rozložíme měsíčky cibule, pokračujeme kolečky vajec a klobásy a potřeme osolenou hustou kyselou smetanou

  3. Vrstvení opakujeme do spotřebování všech surovin. Poslední vrstvou mají být brambory potřené kyselou smetanou. Povrch přelijeme olejem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme asi 30 až 35 minut do červena

  4. Francouzské brambory ze syrových brambor servírujeme horké, podlijeme chutnou vypečenou šťávou a podáváme s domácí kyselou okurkou. Je to velmi chutná verze s uvnitř úžasně šťavnatými a měkkými brambory a na povrchu křupavými. Tento způsob přípravy je mnohem rychlejší a chutnější.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!