Francouzský slaný koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 balíček listové těsto máslo na vymazání náplň sůl 7 ks vejce 200 g šunka 1 kelímek zakysaná smetana 1 hrst zelená petrželka 150 g tvrdý sýr
Postup Francouzský slaný koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Koláčovou formu vymažeme. Sýr nastrouháme. Šunku nakrájíme nadrobno. Petrželku opereme, osušíme a nasekáme najemno. Vejce rozšleháme a smícháme je se šunkou, sýrem, petrželkou a smetanou. Můžeme lehce osolit a opepřit.
Listové těsto rozválíme na plát větší, než je koláčová forma. Těstem vyložíme formu. Nakonec koláč naplníme připravenou směsí.
Vložíme do vyhřáté trouby a zvolna pečeme.
Hotový koláč podáváme teplý nebo studený.