Francouzský slaný koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček listové těsto
máslo na vymazání
náplň
sůl
7 ks vejce
200 g šunka
1 kelímek zakysaná smetana
1 hrst zelená petrželka
150 g tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Koláčovou formu vymažeme. Sýr nastrouháme. Šunku nakrájíme nadrobno. Petrželku opereme, osušíme a nasekáme najemno. Vejce rozšleháme a smícháme je se šunkou, sýrem, petrželkou a smetanou. Můžeme lehce osolit a opepřit.

  2. Listové těsto rozválíme na plát větší, než je koláčová forma. Těstem vyložíme formu. Nakonec koláč naplníme připravenou směsí.

  3. Vložíme do vyhřáté trouby a zvolna pečeme.

  4. Hotový koláč podáváme teplý nebo studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!