Frankfurtská hovězí pečeně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
2 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
2 ks cibule
500 g hovězí zadní
1 l hovězí vývar
1-2 ks debrecínský párek
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Z masa podle potřeby odstraníme tuk a blánu. Omyjeme jej a důkladně osušíme. Dáváme ale pozor, abychom maso nepotrhali. Cibule a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme na kostičky.

  2. Připravené maso prošpikujeme kousky párku. Maso osolíme, okořeníme paprikou, potřeme česnekem, zaprášíme moukou, lehce upěchujeme a necháme uležet.

  3. Rozpálíme si pekáč nebo do trouby vhodný hrnec s poklicí. Dáme na něj olej, přidáme kostičky slaniny a necháme ji rozškvařit. Přidáme cibuli a zpěníme ji. Na tomto základu pak maso zprudka a ze všech stran orestujeme.

  4. Pekáč stáhneme z ohně, maso zalijeme horkým vývarem nebo vodou a zakryté maso pečeme doměkka. Během pečení maso podléváme a obracíme. Upečené maso vyjmeme a na porcujeme. Šťávu ochutíme solí a paprikou, případně zahustíme moučným máslem.

  5. Porce frankfurtské hovězí pečeně servírujeme se vhodnou přílohou - brambory, rýže, knedlíky - a přeléváme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!