Frittata s bílým chřestem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

olej
sůl
6 ks vejce
1 lžíce máslo
80 g šunka
2 ks brambory
150 ml voda
2 špetky šafrán
150 ml bílé víno
1 lžíce hnědý cukr
80 g kozí sýr
mletý černý pepř
500 g bílý chřest

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme veškeré suroviny pro přípravu frittaty. Začneme bramborovou náplní. Menší brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo do mísy se studenou vodou. Nastrouhané brambory vypereme ve dvou čistých vodách, scedíme a v utěrce vymačkáme. Takto připravené brambory osolíme, opepříme, orestujeme (za stálého míchání) na malém množství oleje dorůžova a necháme na ubrousku vychladnout

  2. Bílý chřest oloupeme a větší dřevnaté části stonku odkrojíme. Poté chřest nakrájíme na dílky dlouhé asi 2 cm, vložíme do hluboké pánve, zalijeme, vodou a vínem, ochutíme cukrem, solí, šafránem a zjemníme máslem. Chřest zvolna vaříme (táhneme), tak aby byl akorát na skus. Žluťoučký chřest necháme okapat a vychladnout

  3. Nyní připravíme frittatu. Vejce prošleháme se smetanou, solí a pepřem, šunku nakrájíme na nudličky a kozí sýr nakrájíme na kousky. Na pánev s kovovou rukojetí a horkým olejem vylijeme vaječnou směs, do které rozprostřeme orestované brambory, kousky chřestu a nakrájenou šunku. Směs osolíme, opepříme a pečeme zvolna, dokud okraje a dno vajec z části neztuhnou a střed bude ještě tekutý. Poté na omeletu rozprostřeme kozí sýr, pánev vložíme do trouby předehřáté na 220 °C a pečeme asi 8 - 10 minut dozlatova

  4. Upečenou frittatu s bílým chřestem přesuneme na talíř, rozdělíme na porce a podáváme s bramborovou kaší jako hlavní chod, případně samotnou jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!