Garnáti na jehle recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl tymián rozmarýn 4 ks šalotka olivový olej mletý pepř 1 ks červená paprika 1 ks zelená paprika 4 ks koktejlová rajčata 16 ks garnáti
Postup Garnáti na jehle
Postup přípravy receptu
-
Papriky očistíme a nakrájíme na kousky. Šalotky oloupeme a rozčtvrtíme. Rajčata omyjeme. Připravíme si veškeré bylinky a koření
Na jehlu napichujeme vždycky 4 loupané garnáty střídavě s šalotkou a kousky paprik, na konec dáme po jednom rajčátku. Uložíme na alobal, potřeme olejem, osolíme, opepříme, přidáme snítku koření, zbylé šalotky a zabalíme
Garnáty na jehle grilujeme 15 minut a obracíme. Na závěr můžeme jehly z alobalu vyjmout a grilovat chvíli jen na mřížce až dozlatova
Garnáti na jehle nejlépe chutnají samostatně, případně s kouskem pečiva
Foto: Shutterstock.com