Garnáti na jehle recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
tymián
rozmarýn
4 ks šalotka
olivový olej
mletý pepř
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
4 ks koktejlová rajčata
16 ks garnáti

Postup přípravy receptu

  1. Papriky očistíme a nakrájíme na kousky. Šalotky oloupeme a rozčtvrtíme. Rajčata omyjeme. Připravíme si veškeré bylinky a koření

  2. Na jehlu napichujeme vždycky 4 loupané garnáty střídavě s šalotkou a kousky paprik, na konec dáme po jednom rajčátku. Uložíme na alobal, potřeme olejem, osolíme, opepříme, přidáme snítku koření, zbylé šalotky a zabalíme

  3. Garnáty na jehle grilujeme 15 minut a obracíme. Na závěr můžeme jehly z alobalu vyjmout a grilovat chvíli jen na mřížce až dozlatova

  4. Garnáti na jehle nejlépe chutnají samostatně, případně s kouskem pečiva

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!