Grahamový chléb z domácí pekárny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
3 lžíce olej
2 lžičky sůl
1 lžička kmín
0 l voda
1 lžíce sušené mléko
300 g hladká mouka
1 lžička sušené droždí
100 g celozrnná žitná mouka
100 g grahamová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme postupně do pekárny. Dáváme v tomto pořadí: voda, olej, sůl, kmín, sušené mléko, hladká mouka, žitná mouka, grahamová mouka a nakonec sušené droždí s cukrem.

  2. Do těsta přidáme semínka podle chuti. Dávám slunečnicová, dýňová, sezamová, nebo lněná.

  3. Pekárna Eta Harmony program č.1. Velikost 1 a světlá kůrka.

  4. Grahamový chléb upečeme a krájíme na plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!