Grilovací omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
120 ml vývar
1 lžička hořčice
1-2 lžíce kečup
2 lžíce rajčatový protlak
1 lžíce med
2 ks šalotka
2 lžíce ocet balsamico
1 lžíce citronová šťáva
2 špetky mletý zázvor
2-3 lžíce přepuštěné máslo
1 špetka mleté nové koření
2 lžíce worcesterová omáčka
mletý černý pepř
2-3 lžíce třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Šalotky očistíme a nasekáme najemno.

  2. V pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a zvolně v něm smažíme šalotky dozlatova. Pak přidáme protlak a zbylé suroviny bez vývaru. Vše krátce orestujeme a zalijeme vývarem. Můžeme použít i vodu.

  3. Grilovací omáčku přivedeme zvolna k varu a vaříme ji dalších asi 8 - 10 minut. Záleží na požadované hustotě.

  4. Grilovací omáčku podáváme s grilovaným masem či zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!