Grilovací omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 120 ml vývar 1 lžička hořčice 1-2 lžíce kečup 2 lžíce rajčatový protlak 1 lžíce med 2 ks šalotka 2 lžíce ocet balsamico 1 lžíce citronová šťáva 2 špetky mletý zázvor 2-3 lžíce přepuštěné máslo 1 špetka mleté nové koření 2 lžíce worcesterová omáčka mletý černý pepř 2-3 lžíce třtinový cukr
Postup Grilovací omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
Šalotky očistíme a nasekáme najemno.
V pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a zvolně v něm smažíme šalotky dozlatova. Pak přidáme protlak a zbylé suroviny bez vývaru. Vše krátce orestujeme a zalijeme vývarem. Můžeme použít i vodu.
Grilovací omáčku přivedeme zvolna k varu a vaříme ji dalších asi 8 - 10 minut. Záleží na požadované hustotě.
Grilovací omáčku podáváme s grilovaným masem či zeleninou.