Grilovaná kuřecí křidélka s pikantní omáčkou recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
cibule
100 ml olivový olej
3 lžíce citronová šťáva
150 ml bílý jogurt
1 kg kuřecí křídla
čerstvý tymián
balzamikový ocet
mletý černý pepř
2 ks červená chilli paprička
1 konzerva loupaná rajčata ve vlastní šťávě

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná kuřecí křídla osolíme a naložíme do marinády, kterou připravíme smícháním jogurtu, oleje a citronové šťávy. Kuřecí křídla marinujeme ve směsi přibližně 1 hodinu v chladu. Asi 20 minut před grilováním je z ledničky vyndáme

  2. Mezitím si připravíme omáčku. Oloupanou a drobně nasekanou cibuli necháme zesklovatět na oleji, poté přidáme očištěné a najemno nasekané chilli papričky, loupaná rajčata i s nálevem a prolisovaný česnek. Vše za stálého míchání asi 5 minut povaříme a potom směs rozmixujeme. Teplou omáčku dochutíme solí, pepřem a tymiánem, okyselíme balzamikovým octem a necháme vychladnout

  3. Odležená kuřecí křídla klademe na roztopený gril a zvolna pečeme ze všech stran dorůžova. Během grilování křídla pravidelně několikrát otáčíme a potíráme zbylou marinádou

  4. Grilovaná kuřecí křídla rozdělíme na porce a servírujeme s pikantní rajčatovou omáčkou. Vhodnou přílohou je oblíbené pečivo nebo bramborové hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!