Grilovaná vepřová krkovice recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

150 g slanina
150 ml olej
sůl
4 lžíce kečup
4 - 6 plátků vepřová krkovice
půl balíček Gyros koření

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřové krkovice lehce naklepeme paličkou na maso. V hrnku rozmícháme olej s kečupem a polovinou balíčku koření Gyros. Touto směsí potřeme plátky masa z obou stran, narovnáme do misky a necháme uležet v lednici alespoň 2 hodiny. Nejlépe ale do druhého dne. Maso pak bude křehčí. Maso před grilováním nesolíme

  2. Troubu trochu pootevřeme a nastavíme funkci grilování a teplotu 250 °C. Spustíme gril a vyčkáme asi 8 minut, než vložíme maso do trouby

  3. Plátky naložené vepřové krkovice rozložíme na rošt a ten vsuneme do trouby s rozehřátým grilem, do nejvyšší příčky. Pod rošt vsuneme i plech, na který bude odkapávat šťáva z masa. Vepřové plátky grilujeme z obou stran, z každé 8 až 10 minut, podle tloušťky plátků

  4. Během grilování musí být dvířka trouby na štěrbinu pootevřená. Během grilu můžeme plátky krkovice potřít šťávou, která odkapala z masa na plech.Asi 3 minuty před koncem grilování položíme na každý kousek masa 2 plátky slaniny. Konec grilování musíme hlídat, aby byla slanina křupavá, ale ne spálená

  5. Grilovanou vepřovou krkovici osolíme. Podáváme s chlebem nebo s hranolky. Výtečně chutná ale i s rýží. Zdobíme ji čerstvou nebo nakládanou zeleninou, doplnit můžeme oblíbeným dresinkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!