Tvarohové bulky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

olej
1 lžička sůl
mléko
1 ks prášek do pečiva
1 lžička cukr krupice
1 ks velká cibule
300 g hladká mouka
250 g měkký tvaroh
50 g Hera
hrubá sůl
2 lžíce lněné semínko
lněné semínko

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si hladkou mouku, prášek do pečiva, lžičku soli, cukru, tvaroh, Heru, lněná semínka a cibuli. Cibuli si předem oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmažíme lehce dohněda. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme tak půl hodiny odpočinout

  2. Těsto rozdělíme na 8 dílů,vytvarujeme větší kuličky, které nařízneme ve středu nožem do tvaru kříže. Dáme na pečící papír, potřeme mlékem a posypeme hrubou solí a semínky

  3. Tvarohové bulky pečeme v předehřáté troubě 20 minut na 175 °C

  4. Tip na tvarohové bulky: Do těsta je možno přidat i lžíci bylinek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!