Grilovaná vepřová žebírka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek sůl 2 ks cibule 2 ks badyán 1-2 lžíce vinný ocet 200 ml vinný ocet 2 lžíce tabasco 4 lžíce hnědý cukr 150 ml pomerančová šťáva 1 lžička mletá sladká paprika 1 lžička mletý černý pepř 2 kg vepřové žebro 400 g rajčatové pyré podle chuti kurkuma chilli koření drcený kmín mletá sladká paprika
Postup Grilovaná vepřová žebírka recept
Postup přípravy receptu
-
Žebírka omyjeme, případně naporcujeme, osušíme a dáme vařit do vody s octem (1 - 2 lžíce), badyánem a kořenící směsí. Vaříme je téměř doměkka.
Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli s česnekem necháme zesklovatět. Přidáme rajčatové pyré, cukr, vinný ocet, papriku, pomerančovou šťávu, tabasco a podle chuti pepř a sůl. Všechny suroviny několik minut společně vaříme. Hotovou omáčku necháme vychladit a pak ji rozmixujeme.
Předvařená žebírka necháme trochu vychladnout. Naložíme je do omáčky a minimálně hodinu je necháme marinovat.
Naložená žebírka grilujeme a podáváme s lehkým zeleninovým salátem.