Veganský koláč s jablky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 lžíce kakao
3 hrnky jablko
1 hrst rozinky
1/2 ks citron
1 balíček prášek do pečiva
2 ks banán
1 lžička mletá skořice
2 hrnky polohrubá mouka
1/2 hrnku rostlinný olej
1/2 hrnku třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a okolo jádřince nastrouháme na hrubém struhadle. Z citronu vymačkáme šťávu

  2. Větší zralé banány oloupeme a rozmačkáme vidličkou. Vyšleháme společně s olejem, mletou skořicí, kakaem a cukrem. Poté přidáme vymačkaná jablíčka, citronovou šťávu a nakonec i mouku promíchanou s práškem do pečiva. Poté vmícháme rozinky, ale nemusí být, případně je nahradíme jiným sušeným ovocem. Vznikne nám husté těsto, které urovnáme na plech vyložený pečícím papírem

  3. Veganský koláč s jablky pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C cca 30 minut. Po upečení necháme vychladnout, až potom nakrájíme

  4. Veganský koláč s jablky podáváme jako sladkou snídani, svačinu či pohoštění.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!