Grilované klobásy se zelným salátem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 2 lžíce olej 1 špetka kmín 1 lžíce plnotučná hořčice 750 g bílé zelí 2 lžíce vinný ocet 1 lžíce sezamový olej 4 ks telecí klobása 4 ks frankfurtské párky podle potřeby 1 špetka sůl
Postup Grilované klobásy se zelným salátem recept
Postup přípravy receptu
-
Zelí očistíme, košťál a silná žebra odstraníme.Zelí nakrájíme na tenké nudličky. Mezitím přivedeme k varu 2l vody se 2 lžícemi soli a 1 lžící kmínu.Zelí vaříme dvě minuty, pak přecedíme a necháme krátce okapat.
Hořčici smícháme s octem, olejem, cukrem, solí a pepřem.Tímto nálevem ochutíme zelí.
Klobásy několikrát propíchneme jehlou, potřeme sezamovým olejem a grilujeme ve vzdálenosti 6 cm od topného tělesa až zhnědnou a budou křupavé.Klobásy při grilování často obracíme. Pod rošt dáme pánev či plech na zachycení oleje.