Grilované marinované kotlety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 dl olej
sůl
3 lžíce pivo
1 lžíce grilovací koření
1 kg vepřová kotleta
0.5 lžičky mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z kotlet vyřízneme žeberní kosti a váleček masa nakrájíme asi na 10 plátků.

  2. V pánvičce rozehřejeme olej, vmícháme grilovací koření, utřený česnek, krátce zamícháme a hned sejmeme z ohně. Zalijeme trochou piva a opět promícháme.

  3. Plátky masa lehce naklepeme, mírně osolíme, okraje nařízneme, z obou stran je potřeme připravenou směsí, vložíme do misky a zbytek směsi nalijeme na povrch. Maso dáme do chladu na 2 hodiny. Občas kotlety obrátíme, aby se stejnoměrně macerovaly.

  4. Alobalový pekáček s otvory potřeme olejem, rozložíme kotlety a pekáček položíme na rošt umístěný na vyšší příčce grilu, aby žár nebyl příliš silný.

  5. Vepřové kotlety opékáme z každé strany asi 5 minut.

  6. Grilované marinované kotlety ihned podáváme s různými grilovacími omáčkami a pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!